החלפת שתלי סיליקון: כל מה שצריך לדעת על הניתוח ותהליך ההחלמה

החלפת שתלי סיליקון בחזה היא הליך כירורגי המבוצע מסיבות רפואיות, אסתטיות, או בעקבות התיישנות השתלים הקיימים. בין אם את מעוניינת לשנות את גודל השדיים, לטפל בקרע או דליפה בשתל, או להתאים את צורת השדיים לשינויים של אחרי לידה, הניתוח יכול להתאים לך. הנה כל מה שצריך לדעת לקראת ניתוח החלפת שתלי סיליקון.

החלפת שתלי סיליקון

מה הסיבות להחלפת שתלי סיליקון?

שתלי סיליקון לא נשארים לנצח, הם עלולים להינזק עם הזמן. קרע בשתל או דליפה שלו אמנם אינם מסכנים את הבריאות באופן מיידי אך מחייבים טיפול, שכן הם עשויים לגרום לשינויים בצורה ובמרקם השד.
רוב שתלי הסיליקון המודרניים עמידים לאורך זמן, אך לגבי שתלים שהוכנסו לפני יותר מ- 10 שנים, ההמלצה היא לעבור ניתוח להחלפה. עם השנים עולה הסבירות לקרעים ולשינויים במעטפת השתל, כך שחשוב להיות עירניות.

רבות מהמטופלות בוחרות דווקא להחליף שתלים כדי להתאים מחדש את גודל השדיים או לשנות את צורתם. לדוגמה, מעבר משתלים קטנים לגדולים או להפך, בהתאם לשינויים במצב הגוף או לטעם הנוכחי שלהן. שינויים אסתטיים בעקבות לידות, ירידה במשקל, או הזדקנות יכולים לגרום לצניחת שדיים או לשינויים שאינם מתאימים לצורת השתלים המקוריים, כך שלעיתים מומלץ לבצע החלפת שתלים או לעבור גם ניתוח להרמת החזה.

גם במקרים של התכווצות בקופסית יעלה צורך להחליף את השתלים. מדובר במצב שבו רקמת החיבור סביב השתל מתקשה, דבר שעלול לגרום לכאב ולעיוות בצורת השד. במקרים כאלה יש צורך בהחלפת השתלים ולעיתים גם בהסרת הקופסית.

מתי כדאי לבצע החלפת שתלים?

העיתוי להחלפת שתלים תלוי בסיבה להחלפה ובמצב הבריאותי של המטופלת. אם את מעוניינת להחליף את השתלים כי את לא מרוצה מהגודל או מהצורה שלהם, תוכלי לעשות זאת לפחות אחרי 6 חודשים ממועד הניתוח הנראשון. במידה ואובחן אצלך קרע או דליפה בשתל אין דחיפות מיידית, אך ההמלצה היא לתאם את הניתוח להחלפה כדי למנוע סיבוכים אפשריים.

תהליך הניתוח

ניתוח החלפת שתלים משתנה בהתאם למורכבות המקרה. כאשר המטופלת לא מעוניינת לשנות את הגודל של השתלים, ההליך פשוט יחסית, אך במידה והמטופלת מעוניינת בהחלפת שתלים עם הרמה זה קצת יותר מורכב. ניתוח כזה מבוצע כאשר יש צניחת שדיים משמעותית.

במידה ואת לא מרוצה מגודל החזה ומעוניינת בשתל גדול יותר חשוב להתייעץ על כך עם המנתח. הוא יעזור לך לבחור בשתל חדש שמתאים למבנה גופך, וכך תמנעי מתח יתר על העור או צניחה עתידית של השתלים.

במקרים של קרע או דליפה, מומלץ להסיר את מעטפת הרקמה שהגוף יצר סביב השתל. פעולה זו מורכבת ולעיתים מחייבת שימוש בנקזים.

שיקולים חשובים לקראת ניתוח החלפת שתלים

תכנון נכון של הניתוח הוא המפתח להצלחתו, מנתח מקצועי ידאג להתחשב במבנה הגוף, במצב השדיים, ובציפיות שלך .בחירה בשתלים איכותיים ומתקדמים תתרום לתוצאה אסתטית ולכך שיחזיקו מעמד לאורך זמן. זכרי שניתוח החלפת שתלים לא תמיד פותר את כל הבעיות האסתטיות בחזה ועיתים יש צורך בהרמה או בהליכים משלימים להשגת התוצאה הרצויה. אל תתייאשי, דאגי לשקף את ציפיותך לרופא המנתח כדי לקבל המלצה מתאימה להשגת התוצאה.

תהליך ההחלמה מהניתוח

בימים הראשונים ייתכן כאב קל, נפיחות, ואי נוחות באזור הניתוח. יש להקפיד על מנוחה ולהימנע מפעילות מאומצת. בשבועות לאחר הניתוח  ניתן לחזור לפעילות קלה בהדרגה, אך יש להימנע מאימונים אינטנסיביים או מהפעלת לחץ על השדיים. ביקורים תקופתיים אצל הרופא חשובים כדי לוודא שההחלמה מתקדמת כראוי.

מאמרים נוספים

תרופות לטיפול בהפרעות נפשיות